Werken met
Abbondanza krijtverf

Werken met krijtverf gaat toch heel anders dan je gewend bent met de ‘normale’ verf. Het aanbrengen van krijtverf vinden wij zelfs veel leuker, gewoon omdat je er veel meer mee kan en er een ongelooflijk mooi resultaat mee krijgt. We zullen je het een en ander uitleggen over krijtverf en nog wat leuke tips en trucs meegeven. Voor ons geldt dat je met de krijtverf gewoon moet doen!

” Nieuwsgierig geworden naar ons Abbondanza krijtverf assortiment? Kom dan eens langs in de winkel aan de Nieuwstraat 27 in Baarle-Nassau. ”

Wat is krijtverf?

Krijtverf is een andere soort verf dan de ‘normale’ lakverf die je koopt bij een bouwmarkt. Krijtverf onderscheidt zich van andere verf doordat de basis van deze verf krijt betreft. Krijt en natuurlijke pigmenten geven deze verf een poederachtig en mat effect, precies het effect dat deze verf zo populair maakt. De kracht van de krijtverf is dat matte en poederachtige effect, wat deze verf ideaal maakt voor het opknappen van meubels en deze een authentieke look te geven. Een ander geweldig voordeel van de krijtverf is dat deze vrij snel droogt, zodat je veel sneller kunt werken.

Wat kun je met krijtverf doen?

Deze krijtverf geeft een mooie egale dekking en in de meeste gevallen is één tot twee lagen voldoende om een matte egale dekking te krijgen. Het dekkend vermogen van de krijtverf komt door de hoge hoeveelheid pigment in de verf, dat is één van de vele voordelen van de krijtverf.

Het leuke aan krijtverf is dat het geschikt is voor bijna alle soorten oppervlakten. Voor de hand liggende zijn natuurlijk meubels, maar denk ook eens aan muren, keukens, vloeren en accessoires. Eigenlijk is alles wel mogelijk, laat je fantasie de vrije loop. Dat het toe te passen is op vele oppervlakten is leuk, maar er zijn meer voordelen. De verf droogt snel waardoor je lekker snel kan werken. Door de matte poederachtige effect kun je je meubels een eigentijdse of juist een vintage look geven.

Stap voor stap werkwijze Abbondanza krijtverf

IMG_20151103_124952-225x300Wat heb je nodig?
– Ontvetter (Dasty van de Wibra)
– Kwast voor watergedragen verf,
– Abbondanza Krijtverf in je favoriete kleur
– Abbondanza (krijt)wax in één van de beschikbare kleuren of een blanco was

Stap 1

Ontvet uw meubel grondig, wij raden Dasty ontvetter van de Wibra aan. Schrob het vuil en vet goed van uw meubel en spoel het daarna grondig met water. Als het meubel droog is kun je beginnen met verven. Het blik oproeren voor gebruik.

Stap 2

Gebruik voor de krijtverf altijd een kwast voor verf op waterbasis. Dit voorkomt opvallende kwast aanzetten en strepen. Dip de kwast in de verf en breng een dunne laag van de krijtverf aan op het meubel. Als deze laag is gedroogd breng je eventueel de volgende laag aan. Twee lagen is in de meeste gevallen voldoende. Laat de tweede laag nu drogen.

Wil je bepaalde effecten creëren dan kun je ook twee verschillende kleuren over elkaar aanbrengen en vervolgens door schuren.

Stap 3

Als de verf goed gedroogd is kun je ter bescherming of ter decoratie één van de waxen of de extra matte vernis aanbrengen. Ook zorgt de wax er voor dat het meubel afneembaar blijft. Breng de wax aan met een kwast of de zachte kant van een schuurspons of een zachte pluisvrije doek. Wrijf de wax daarna goed uit over het meubel zodat de wax ingewreven wordt. Laat het meubel minimaal een week staan om de wax uit te laten harden zodat deze de bescherming aan het meubel kan geven.

Wil je bijvoorbeeld een ‘betonlook’ creëren? Gebruik dan een donkere krijtverf met als afwerking de witte of grijze krijtwax.