Lampe Berger
Geurbranders

Plezant is de winkel om naar toe te gaan voor Lampe Berger. Het systeem van Lampe Berger bestaat al sinds 1898, waarbij de oorsprong lag in de ziekenhuizen. Het was eind 1800 hét systeem om bacterie verspreiding tegen te gaan.

Met die achtergrond kun je dus wel stellen dat dit bij uitstek het katalytische systeem is om te gebruiken. Dat vinden wij omdat wij zelf al vele jaren de Lampe Berger gebruiken en hier zelf heel erg vrolijk van worden. Het systeem is makkelijk in gebruik, door simpel de Lampe Berger even aan te steken en na 2 minuten uit te blazen gaat het systeem werken. Pas na de 2 minuten zal er parfum verspreid worden. Deze handeling maakt het zeer eenvoudig om met de Lampe Berger vieze geurtjes, muffe geurtjes, kookgeuren, rookgeuren te verwijderen uit de ruimte. tegelijkertijd wordt er dus ook heerlijke parfum verspreid waardoor het ook nog eens lekker gaat ruiken.

Wil je nog even nalezen hoe je de Lampe Berger brander ook alweer moest gebruiken. Bekijk dan hier onze uitgebreide gebruiksaanwijzing Lampe Berger.

” Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment, of juist benieuwd naar één van de vele geuren? Kom dan eens langs in de winkel aan de Nieuwstraat 19 in Baarle-Nassau. ”

Plezant en Lampe Berger

Plezant is uw Lampe Berger speciaalzaak. Wij zijn gespecialiseerd in geuren en alles dat erbij komt kijken en dan voornamelijk in de Lampe Berger. Wij hebben deze branders zelf al meerdere jaren in gebruik en weten waar we het over hebben. Door onze ervaring kennen wij het systeem door en door en kunnen u daardoor goed van dienst zijn.

Onze ruime assortiment met huisparfums biedt voldoende keuze om net die ene heerlijke huisparfum te vinden die u graag gebruikt, maar biedt ook de mogelijkheid om eens een keer een andere geur te proberen. Door onze jarenlange ervaring met Lampe Berger kunnen wij u goed adviseren. Of het nu gaat om het proberen van een nieuwe geur of over het gebruik van de katalytische branders, ons team staat altijd ter beschikking om de tijd te nemen om u goed te adviseren.

Tevens worden er dagelijks demonstraties gegeven met de Lampe Berger, zodat wij u kennis kunnen laten maken met de heerlijke huisparfums van Lampe Berger en u op eenvoudige wijze uitleg kunnen geven over het gebruik van de Lampe Berger. Heeft u het ritueel van de Lampe Berger niet helemaal meer op het netvlies staan, ook daar helpen wij u bij.

Heeft u vragen over uw Lampe Berger, schroom dan niet en loop bij ons binnen. We maken graag tijd voor u.

Uiteraard kunt u altijd zelf alle geuren komen ruiken, ons ruime assortiment biedt voldoende mogelijkheden om u enige tijd bezig te houden met het maken van uw keuze.

Bij binnenkomst van de winkel loopt u direct in de Lampe Berger ‘winkel’ en kunt u direct de heerlijke geuren van Lampe Berger ervaren. De heerlijke geur van de vele huisparfums en de onmiskenbare kracht van de zuiverende werking van de Lampe Berger maakt dat Plezant een verkooppunt is geworden van Lampe Berger. Iets waar wij trots op zijn. Voor ons is kwaliteit één van de belangrijkste kenmerken die een product of merk moet hebben, Lampe Berger heeft dat.

Voor ons staat daarnaast klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel, waardoor wij met veel plezier de demonstratie geven van de Lampe Berger of juist uw vragen beantwoorden over het gebruik van uw Lampe Berger. We hebben gemerkt dat veel van de vragen gaan over het gebruik van de Lampe Berger, vandaar dat we de gebruiksaanwijzing van de Lampe Berger op de site hebben gezet.

Lampe Berger - Maison Berger

De geschiedenis van Lampe Berger

De basis van de huidige Lampe Berger branders werd in 1898 uitgevonden door Maurice Berger, om het belangrijkste probleem van zijn tijd aan te pakken, de steriliteit in ziekenhuizen. Het diffusiesysteem met katalyse dat hij toen uitgevonden heeft en doordat hij hier direct octrooi op aangevraagd heeft, kennen wij tot op de dag van vandaag nog steeds.

Door parfum toe te voegen aan deze revolutionaire technologie, die tot dan toe enkel nog de lucht in de ziekenhuizen zuiverde, ging men de zuiverende branders ook in woningen gebruiken.

Het systeem dat vieze geuren vernietigde zag haar hoogtepunt rond 1930. De katalytische branders werden een collectors item, elk model wordt geassocieerd met een ontwerper en grote fabrikant zoals Cristal de Baccarat, Cristalleries de Saint Louis, Emile Galle, Rene Lalique. In de jaren ’50 werden dat de top porselein producenten, namen zoals Coco Chanel, Jean Cocteau, Colette en Picasso hadden elk hun eigen model brander.

Men bleef het systeem ontwikkelen waardoor het voortdurend wordt verbeterd, dat is de grote kracht en mogelijk de voornaamste reden dat de Lampe Berger tot in de 21ste eeuw nog wordt gebruikt. Mocht je nog nooit gehoord hebben van dit merk of het systeem, om je een idee te geven over de grote van dit nog altijd Franse bedrijf, weet dan dat de producten in meer dan 56 landen worden verkocht door middel van meer dan 7000 verkooppunten over de hele wereld.

Een gevarieerde collectie

Misschien vraag je je af of een Lampe Berger iets voor jou is? Het antwoord daarop is JA! De Lampe Berger is eigenlijk voor iedereen geschikt die graag een persoonlijk tintje wil toevoegen in huis door middel van geparfumeerde sfeer en met een decoratief object die past bij hun stijl. Hierdoor is er een grote verscheidenheid aan soorten branders in diverse vormen en van diverse materialen in de meest uiteenlopende stijlen. De collectie van Lampe Berger is zo divers dat er altijd wel een model is die past bij elk interieur.

Zo wordt er dagelijks door een team van designers met verschillende achtergronden gewerkt aan de ontwikkeling en het vernieuwen van de collectie. Ieder jaar worden er 15 nieuwe modellen gecreëerd, waarvan sommige maandenlange voorbereiding vereisten. Je mag uiteraard verwachten dat de modellen aan de hand van de nieuwste trends worden maakt. Sommige modellen zijn voor speciale gelegenheden, zoals Moederdag en kerst, en worden in gelimiteerde oplage gemaakt. Hierdoor worden deze modellen net iets bijzonderder om te geven als geschenk.

Naast de gelimiteerde modellen zijn er nog de speciale modellen uit de ‘Edition d’Art’ collectie, elk model even uitzonderlijk van ontwerp. Deze modellen worden meestal ontworpen door bekende (Franse) ontwerpers en worden vervaardigd uit de meeste authentieke en edele materialen die bijdragen aan de opmerkelijke technische hoogstandjes en hedendaagse vormgeving van deze collectie.

De meester parfumeurs van Lampe Berger

De huisparfums worden bedacht door de Franse meester parfumeurs, die hun inspiratie voor alle geuren halen uit de natuur. De huidige collectie van huisparfums bestaat uit meer dan 60 verschillende geuren. Voor al deze geuren hebben wij testers in de winkel liggen, hierdoor kunt u vrij eenvoudig de geur van de huisparfums ruiken.

Kijk ook eens in onze webshop

Plezant, de Lampe Berger winkel heeft nu ook een online winkel. Onze online winkel is helemaal ingericht op de producten van Lampe Berger en Maison Berger, dus mocht je niet in de gelegenheid zijn om bij ons in de winkel langs te komen dan kun je nu heerlijk vanachter de computer shoppen naar je favoriete geur. Je kunt onze webshop vinden op www.plezant.shop.