Ons eerste project met abbondanza krijtverf

We hebben eindelijk ons eerste project af, waarbij we de Abbondanza krijtverf hebben gebruikt. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. We zijn, zoals je van ons vast gewend bent, niet met een klein meubeltje begonnen… Nee we hebben direct een flinke hoekkast beetgepakt. Zo hebben we de Abbondanza krijtverf goed kunnen uittesten.

Het was een hele klus, als we eerlijk zijn, maar het resultaat mag er wezen. De kast was een donker eiken hoekkast die weggedaan werd. De kast heeft eigenlijk al een tijd in onze workshop ruimte gestaan zonder enig doel. Nu we er eindelijk een doel voor hadden, hij komt straks bij ons in de nieuwe woonkamer te staan, konden we er eindelijk iets mee.

We hebben gekozen voor de kleuren Black – 029 en Silver Sand – 050 uit de Abbondanza verfcollectie. Als afwerking zit er aan de binnenkant de Extra Chalky Limming Wax uit de Abbondanza Wax Collection, terwijl we de buitenkant lekker zwart gelaten hebben door de extra matte vernis van Abbondanza te gebruiken.

Wij vinden het een verbluffend resultaat en erg goed gelukt. Hieronder is het eindresultaat te zien:
ons-eerste-project-met-abbondanza-krijtverf-2-350x573 Ons-eerste-project-met-Abbondanza-krijtverf-350x602

Benieuwd naar de Abbondanza krijtverf? Kom dan eens langs bij ons in de winkel, hier staan namelijk nog meer meubels die we behandeld hebben met de krijtverf en die afgewerkt zijn met de diverse waxen. Door deze voorbeelden is het makkelijker om te laten zien wat de mogelijkheden zijn die de krijtverf heeft en wat voor invloed de wax heeft op de kleur. Wil je meer weten over deze krijtverf dan nodigen we je graag uit voor een workshop verftechnieken. In deze workshop leer je de krijtverf gebruiken samen met de afwerking met een wax en verfraaiing van het meubeltje door het gebruik van metaalverf en/of sjablonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *