Meubels pimpen met krijtverf.

Zoals je weet doen we veel met krijtverf, niet alleen workshops. We gebruiken de krijtverf namelijk ook om meubels te ‘pimpen’. Deze meubels zetten we ook direct in de winkel, gewoon als voorbeeld om te laten zien wat je met de krijtverf en wat creativiteit kunt bereiken. In de serie ‘Meubels pimpen met krijtverf’ zullen we proberen om regelmatig één van onze eigen projecten hier beschrijven.

Het gebruik van de krijtverf is vrij eenvoudig, heb je nog geen workshop met de krijtverf gevolgd bij ons? Lees dan dit artikel eens om kort samengevat te lezen hoe je met krijtverf werkt. Deze verf is veelzijdig te gebruiken waardoor wij zo nu en dan één van onze projecten zullen beschrijven. We doen veel met de krijtverf en daardoor zullen we niet alle meubels of dingen die we met de krijtverf hebben gepimpt behandelen, dus niet raar opkijken dat je iets in de winkel tegenkomt zonder dat je het hier voorbij hebt zien komen.

Voor dit eerste artikel over onze projecten nemen we de kast die we onlangs hebben opgeknapt om te gebruiken voor de krijtverf. We hebben EINDELIJK de verf iets centraler in de winkel gezet waardoor het voor iedereen iets makkelijker te vinden is. We merkten dat er regelmatig mensen toch opzoek waren naar de krijtverf. Maar goed, tijd om het project te behandelen. Deze kast hebben we al even in onze workshop ruimte staan en die werkte perfect om onze spullen voor het geven van de krijtverf workshop in op te slaan. Het werd nu wel eens tijd om de kast op te knappen.

Wat hebben we gedaan?

Voor deze klus hebben we de kleur Plato de Azul van Anne’s Shabby Paint gebruikt en afgewerkt met de zwarte wax. Uiteraard is de kast eerst grondig ontvet, waarna we met de kwast de kleur Plato de Azul hebben aangebracht. Deze kleur is met 2 lagen aangebracht waarna we de zwarte wax met een kwast aangebracht hebben op alle delen van de kast behalve de binnenkant. Zoals beschreven hebben we voor het eerst de wax met een kwast aangebracht, normaal gebruikten we de achterkant van een schuurspons of een doek om het aan te brengen.

We hebben gekozen voor deze techniek omdat het aanbrengen van de wax met een schuurspons of een doek een vlekkerig resultaat gaf. Door de kwast te gebruiken hebben we gezien dat de wax egaler aangebracht wordt en door dan licht met een schone doek de wax uit te wrijven zie je een veel egaler afwerking van de waxlaag. De zwarte wax zorgt bij deze kleur dat de kleur van blauw naar meer zeegroen kleurt. Een heel mooi resultaat al zeggen we dat zelf. Maar om het geheel een wat speelser effect te geven hebben we gekozen om de binnenkant van de kast niet met de zwarte wax te behandelen, maar juist met de blanco. Terwijl we voor de planken wel weer de zwarte wax hebben gebruikt. We creëren hierdoor een effect dat de binnenkant van de kast juist heel helder blauw wordt, terwijl de buitenkant en de planken een bijna zee groene kleur krijgen door de zwarte wax. De lichte binnenkant geeft de kast een heel mooi effect en komt daardoor speels over.

Hieronder een aantal foto’s van de kast in de voor en na situatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *