Vieze geurtjes in huis?

Een schoon en fris huis is iets dat we allemaal willen hebben, toch?? Maar hoe je je best ook doet en regelmatig schoonmaakt, je ontkomt er niet aan. Vieze geurtjes in huis…  Wat kan je er aan doen.? Onderstaand zijn onze tips om het probleem van vieze geurtjes in huis te verhelpen. Soms voor de hand liggend en soms misschien iets minder.

Tip 1. Lampe Berger

Onze nummer 1 tip is een Lampe Berger. Dit systeem heeft zich sinds zijn uitvinding in 1898 bewezen om vieze geurtjes tegen te gaan, of liever gezegd de lucht te zuiveren. Dit systeem werkt zo goed en het verwijdert de onaangename geuren waardoor ze niet meer terugkomen. Ideaal dus na bijvoorbeeld het koken van een maaltijd of gourmet, maar vergeet de rooklucht na een feestje niet. Niets is te gek voor de Lampe Berger brander.
Wil je meer informatie over de Lampe Berger, dan verwijzen je we je naar deze pagina.

Tip 2. Geurstokjes (of Reed diffusers) gebruiken

Een vrij eenvoudige manier om een ruimte lekkerder te laten ruiken is door geurstokjes te gebruiken. Deze flesjes of potjes maak je open en je steekt er (een aantal) geurstokjes (ook wel Reeds genoemd) in en zet dit weg op een mooi plekje. Bijvoorbeeld rond de bank op een bijzettafel ofzo. Op deze manier kun je de geur steeds ruiken als je op de bank zit. Je hebt tegenwoordig best mooie en sierlijke flesjes zodat je de geurstokjes iets meer in het zicht kunt zetten zonder dat je tegen zo’n lelijk flesje zit aan te kijken. In principe is dit voor elke ruimte te gebruiken, alleen de grotere ruimtes is vaak lastig om met een set geurstokjes heerlijk te laten ruiken.
Houdt er wel rekening mee dat hier enorm veel kwaliteitsverschil in zit. Dit merk je bijvoorbeeld door de hoeveelheid geur die verspreid wordt of de sterkte van de geuren. Goede geurstokjes (of reed diffusers) kosten iets meer, maar dan heb je er ook veel meer of zelfs veel langer plezier van.

Tip 3. Geurzakjes plaatsen

Een andere makkelijke manier om (plaatselijk) de geur in huis te verbeteren is door het gebruiken van geurzakjes. Gebruik van geurzakjes is erg divers, je kunt er één in een kledingkast leggen of hangen, maar op het toilet zetten werkt ook prima. Wel eens een bloemstuk gehad die je extra ‘bloemig’ wilde laten ruiken?? Maak een geurzakje open en strooi de korrels die er in zitten in het bloemstuk. Hierdoor gaat het bloemstuk beter ruiken. Andere plekken om een geurzakje achter te laten kan het toilet zijn, maar ook de badkamer of de voorraadkast. Geurzakjes werken het beste of komen het beste tot hun recht in een ruimte die niet te groot is. Zo zal een geurzakje bijvoorbeeld  nooit een volledige woonkamer van een lekkere geur kunnen voorzien.

Tip 4. Stofzuiger lekker laten ruiken

Wil je bij het schoonmaken elke ruimte heerlijk laten ruiken, dan gebruik je (bij voorkeur een gebruikt)  geurzakje in je stofzuiger. Neem een nieuwe stofzuigerzak en maak het geurzakje open en strooi de helft van de korrels op de grond en zuig deze op. Nu zal je merken dat elke keer dat je de stofzuiger gebruikt deze een aangename geur zal verspreiden, in elke ruimte waar je komt. Makkelijker kan het toch niet.

Tip 5. Geurwas

Onze volgende tip is om geurwax te gebruiken. De waxblokjes doe je dan in een brander en daar zet je dan een brandend theelichtje onder. Door de warmte zal de was gaan smelten en zijn geur afgeven.
Let op! Ook bij de geurwas zit er veel verschil in kwaliteit tussen de diverse merken en zul je bij veel merken dat de geur vrij snel weg is. Wij hebben zelf een aantal merken getest en wij vonden ze voldoen aan onze eisen. Dat betekent dat je er lang en veel plezier van hebt. Daarom adviseren wij om één van de volgende merken te proberen, namelijk de Wax Melts van Yankee Candle, de Wax Melts van Vellutier en de Geurwas van WoodWick.

Tip 6. Geurkaarsen branden

Tja… geurkaarsen, wat moet je daar over zeggen. Die zijn er in diverse maten, modellen, uiteraard in geuren. Geurkaarsen zijn leuk om te gebruiken omdat ze ook de sfeer in huis versterken. Net als met veel van de andere geurproducten zit er veel verschil in de merken en is vaak de prijs wel bepalend voor de kwaliteit. De goede geurkaarsen kosten helaas wat meer. Je hebt er dan ook meer plezier van, doordat ze bijvoorbeeld veel langer mee gaan, of dat er meer geur wordt afgegeven.
Op zoek naar goede kaarsen, bekijk de geurkaarsen op deze site eens. Hier worden stuk voor stuk geurkaarsen aangeboden die van hoge kwaliteit zijn en waar je veel plezier van zult hebben.

Tip 7. Ramen open

De makkelijkste manier om je huis fris te laten ruiken is om gewoon de ramen open te zetten, maar deze methode is alleen niet altijd even ideaal. In zomer is dat het wel prettig, maar vooral s winters zit je er niet op te wachten om het raam open te zetten en dan met je winterjas op de bank te moeten zitten om niet onderkoeld te raken….

Tip 8. Roomspray / Linen Spray

We zijn er bijna, bij tip 9 komen we aan bij de roomsprays en linnen sprays. Een roomspray is natuurlijk een snelle en makkelijk oplossing om een ruimte even snel te verfrissen. Grootste nadeel is dat dit maar van korte duur is, de geur van de spray is vrij snel vervlogen (in tegenstelling tot veel van de andere manieren).
Een linnen spray gebruik je niet direct in e ruimte maar op de stoffen in de ruimte. Denk aan een kussentje op de bank, de gordijnen en wat al niet meer. Hierdoor heb je één of meerdere plekken in de ruimte die dan van ‘zichzelf’ lekker ruiken waardoor de geur beter in de ruimte blijft. De truc is dan om de roomspray en de linnen spray samen te gebruiken in de ruimte, voor een optimaal resultaat.

Extra tip. Regelmatig schoonmaken

Met deze tips zul je je huis heerlijk laten ruiken en je hebt ook geen last meer van vieze geurtjes in huis. Onze laatste tip is eigenlijk een beetje een grapje en erg voor de hand liggend, maar is eigenlijk wel zo belangrijk. Een goed schoongemaakt huis heeft van zichzelf al minder last van onaangename geuren en als ze er wel zijn dan is dat vrij plaatselijk en juist dan weer heel eenvoudig te verhelpen. Dus neem het schoonmaken serieus, ook al is dat natuurlijk niet je meest favoriete bezigheid… maar dat geldt voor de meeste van ons.

One thought on “Vieze geurtjes in huis?”

  1. Mijn man en ik hebben jonge kinderen. Zij zitten wel eens met vieze handen aan onze bank, waardoor de bank niet fris meer ruikt. We willen misschien ons bankstel reinigen laten door een professional, zodat de bank weer goed schoon is. Het gebruiken van geurkaarsen om de geur te verbloemen vind ik een slimme tip! Dat ga ik zeker doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *